• Zeszyt GASTROnomiczny Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych HGT.02 Część 1

52.60
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.322 kg
ISBN 9788302211515

DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ

Zeszyt GASTROnomiczny to publikacja skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Może też z powodzeniem pomagać w nauce z innych podręczników. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji gastronomicznej, proces produkcyjny oraz zagadnienia z zakresu przypraw, tłuszczy, warzyw, owoców, przetworów nabiałowych, jaj oraz przetworów zbożowych.
W zeszycie ćwiczeń duży nacisk położony jest na zrozumienie procesów zachodzących w trakcie obróbki żywności, rozpoznawanie poszczególnych surowców. Zeszyt GASTROnomiczny obfituje w ćwiczenia typu: wybór właściwego terminu do uzupełnienia zdania, przyporządkowanie poprawnych nazw do siebie lub / i do ilustracji, ocena prawdziwości zdania i jego ewentualna poprawienie, uzupełnianie tekstu (z podpowiedziami lub bez), krzyżówki. Publikacja zawiera też typowe zadania otwarte, które mają pobudzić kreatywność.
Ponad 300 zdjęć zamieszczonych w zeszycie ćwiczeń znajduje się także pod kodami QR, tak by można je było obejrzeć z bliska, np. na urządzeniu mobilnym. Pod kodami QR zamieszczono także filmy, które mogą urozmaicić naukę. Po każdym dziale znajduje się `podsumowanie, zawierające diagram i / lub grę typu memory. Wszystkie karty do poszczególnych gier z zeszytu ćwiczeń można połączyć w jedną dużą rozgrywkę.

Data wydania:
2023-08-29
Status:
JEST
Wydawca:
WSIP PODRĘCZNIKI
Oprawa:
Miękka
Format:
17x24,2
Rok wydania:
2023
Autor:
Opracowanie Zbiorowe
Stron:
224
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.