• Sycylia. Pascal Lajt

24.78
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.178 kg
ISBN 978-83-8317-464-8

DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ

Wyspa słońca, granity i czerwonych pomarańczy

- Co wyróżnia sycylijską pizzę?

- Które święto na Sycylii obchodzi się najhuczniej?

- Gdzie w Palermo spróbować najlepszego street foodu?

- Którą trasą wejść na Etnę?

Podczas podróży z Pascalem odwiedzisz najpiękniejsze plaże Sycylii!

Sycylia to raj kąpieli morskich, wodnych i podwodnych wypraw, spacerów i odpoczynku na szerokich plażach. Sycylia to także kolebka nauki, kultury, sztuki i literatury. Od tętniącego życiem Palermo przez starożytne Syrakuzy, malowniczą Taorminę z widokiem na Etnę po antyczne Agrigento i pełną uroku Katanię - Sycylia urzeka, fascynuje i przyciąga niepowtarzalnym klimatem, atmosferą i oryginalną kuchnią.

Dominika Friedrich

autorka bloga @sycyliabocznymidrogami

Sycylijska granita

Na terenie Włoch granita jest robiona z pokruszonego lodu z syropem, natomiast na Sycylii wytwarzana mieszanka utrzymuje się w konsystencji półpłynnego kremu, czymś pomiędzy musem i lodami. Możliwości smakowe są nieskończone: kawowa, cytrynowa, truskawkowa, pistacjowa, migdałowa, morwowa, figowa, melonowa, arbuzowa, brzoskwiniowa z winem malvasia...

Data wydania:
2025-07-15
Status:
Nowość
Wydawca:
Pascal
Oprawa:
Miękka
Format:
11,5x19
Rok wydania:
2025
Autor:
Dominika Friedrich
Stron:
160
Wydanie:
1
Seria:
Pascal Lajt
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.