-
Może to anemia? Niska ferrytyna, niedobory żelaza - wszystko, co warto wiedzieć


Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 0.638 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-271-2751-8 |
EAN | 9788327127518 |
DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ
Wszystko, co warto wiedzieć o anemii!
Anemia to jedno z największych wyzwań zdrowotnych naszych czasów. Książka w przystępny sposób objaśnia jej mechanizmy, analizuje przyczyny i skutki, a przede wszystkim daje konkretne wskazówki dotyczące zalecanych badań, diety czy suplementacji. Autorki obalają liczne mity związane z żelazem, bazując na aktualnej wiedzy naukowej. Znajdziesz tutaj również 50 przepisów na dania bogate w żelazo, które z łatwością włączysz do codziennego jadłospisu.
Poradnik uzupełniają wywiady z zaproszonymi specjalistkami. Na najczęstsze pytania pacjentów odpowiadają:
• farmaceutka Laura Krumpholz (@nieanegdotycznie)
• ginekolożka dr n. med. Agnieszka Nalewczyńska (@drnalewczynska)
• trycholożka Karolina Czyżowska (@karolinaczyzowska)
O AUTORKACH
Anna Reguła - dyplomowana dietetyczka, edukatorka żywieniowa oraz autorka książek. Założycielka @niekoniecznie_dietetycznie, jednego z najpopularniejszych w Polsce profili na Instagramie o zdrowym odżywianiu.
Zuzanna Woźniak - dietetyczka kliniczna, na co dzień pomaga przywracać zdrowie, dobre samopoczucie i odpowiedni poziom energii. Specjalizuje się m.in. w temacie anemii. Na Instagramie prowadzi konto @zuzannawozniak.dietetyk.