-
Koktajle bezalkoholowe


Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 0.51 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8151-993-9 |
EAN | 9788381519939 |
DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ
Ciesz się smakiem klasycznych koktajli w wersji bez alkoholu! Spróbuj autorskich kompozycji, które zaskoczą nawet największych smakoszy drinków.
Coraz więcej osób świadomie rezygnuje ze spożycia alkoholu lub je ogranicza, bo zdaje sobie sprawę z jego szkodliwego wpływu na organizm. Jednocześnie nie chcą rezygnować z towarzyskiego aspektu spotkań na drinka, piwo czy wino i poszukują bezalkoholowych zamienników, które smakiem dorównują tradycyjnym napojom. W odpowiedzi na te potrzeby specjaliści zaczęli eksperymentować z nowymi recepturami, składnikami i technikami przygotowywania koktajli, czego efektem są oryginalne, przepyszne kompozycje.
Autorzy książki - barmani z wieloletnim stażem w miksowaniu - doradzają, jak samodzielnie przygotować zamienniki alkoholi i bazujące na nich koktajle. W książce znajdziesz przepisy na bezalkoholowe klasyki, a także autorskie kompozycje, które powstały dzięki doświadczeniu i setkom prób. Prostym instrukcjom towarzyszą pomocne wskazówki oraz piękne zdjęcia z propozycjami podania gotowych koktajli.
Tym razem rzeczywiście na zdrowie!
Nieważne, czy jesteś koktajlowym amatorem czy początkującym barmanem poszukującym przewodnika po świecie napojów bezalkoholowych - ta książka jest właśnie dla ciebie.
Mateusz Bala - autor książki Koktajle alkoholowe. Nie tylko Aperol. Ma kilkunastoletnie doświadczenie w branży barmańskiej: miksuje, szkoli barmanów i udziela konsultacji przy tworzeniu barów. Rywalizował z najlepszymi barmanami z całej Polski w konkursach koktajlowych, plasując się na podium siedem razy. Twórca internetowego projektu „Z pamiętniczka barmana", poświęconego tworzeniu koktajli.
Grzegorz Nowicki - ambasador dobrej i odpowiedzialnej zabawy. Wielokrotny laureat polskich konkursów barmańskich i reprezentant Polski podczas międzynarodowych finałów. Od wielu lat szkoli barmanów, właścicieli i managerów restauracji oraz udziela konsultacji przy tworzeniu barów w całej Polsce.